Konstgräs på Nationalarenan?

Nyligen så gick arenabolaget ut via AIK Fotbolls hemsida med meddelandet att man utreder konstgräs som ett sätt att spara in pengar och lösa problemet med det undermåliga underlaget vi dragits med under detta första år på vår nya arena.

Twitter totalt exploderade. Om jag hade läst på Gnagarforum så hade det troligtvis inte varit möjligt att komma in p.g.a. överbelastning. Detta var det värsta som över huvud taget skulle kunna kommuniceras. Ja, det absolut värsta vi kunde tänka oss i denna arena som vi redan innan är väldigt missnöjda med.

En ofärdig arena

En ofärdig arena Foto: Jesper Zerman

Och det värsta som vi kunde tänka oss, det är vad de föreslår. Arenabolaget.

Varför gör de något sådant? Har de ingen kontakt med verkligheten? Med gräsrötterna (!) ? Vet de inte vad vi tycker?

Jodå, de vet nog precis vad vi tycker och hur missnöjda vi är och vad de också har lovat under hösten. Gräsfrågan skall vara löst till 2014. Det har utlovats. Men vad händer då om man inser i december ”Skit, det här funkar inte. Det är inte löst till 2014 som vi sa”. Då kan man räkna med ännu mer skit från supportrar och också då från AIK som garanterat för vidare sammanställningen av den skit som vi meddelar AIK. Vad gör man då?

Jo, då skickar man ut ett pressmeddelande som talar om att man överväger det absolut värsta AIK:s supportrar kan tänka sig i dagsläget på arenan som inte levererar något av det man önskar. Man skrämmer upp och låtsas utreda ett alternativ som aldrig egentligen varit ett alternativ och man låter stormar brisera. Vad gör man sen då?

Jo, då säger man – ”Ok, vi har lyssnat på AIK:s supportrar. De är en passionerad grupp och vi har insett vikten av att ha dem på vår sida. Vi har bestämt att vi skall fortsatt ha naturgräs på Friends Arena. Däremot så kommer vi inte kunna lösa alla problem med syresättning och underlaget under 2014. Men vi jobbar på det för 2015.

Och vi, AIK:arna känner att där gjorde vi ett bra jobb. Vi stoppade konstgräs. En seger för oss. Snyggt jobbat av oss. Vi vann mot arenabolaget och etablissemanget igen. Och det blev inte konstgräs.

– För kommer vi få konstgräs? Nej, inte en chans.

Vänligen,

Björn Enjebo
Radio Råsunda

One Response to “Konstgräs på Nationalarenan?

  • Aron
    5 år ago

    Jag instämmer med analysen till fullo, det känns tramsigt att jamsa med när Arenabolaget skall framstå som storsinta. Jag tror att AIK använde sig av samma taktik när man annonserade prishöjningen av årskort inför 2014. I slutändan står vi supportrar där, nöjda med naturgräs och fjolårspriserna (trots att de nya priserna är standard inför 2015 då de anses vara ”gamla priser”). Segui har fått vara principfast ordförande mot konstgräset och Arenabolaget har tjänat goodwill genom att ”lyssna på AIK och supportrarna”.
    Istället för denna kamp för status quo så hade jag hellre sett att AIK, Arenabolaget och supportrarna diskuterade förbättringar som kan göras på NA inför 2014. Krav hade kunnat ställas.