Varför det är solklart att Kenny Pavey ska hem.

Det har de senaste dagarna skrivits om att Kenny Pavey var på väg till AIK i somras. Något som både AIK och Öster bekräftar i intervju med fotbollskanalen.

Rykten gör gällande att det fortfarande är högst aktuellt och kanske till och med nära. Det är i mina ögon en oerhört bra och smart värvning. Den sänder signaler åt alla möjliga håll och det är rätt signaler som sänds.

Signal 1: De unga yttrarna. En värvning av Kenny Pavey lär knappast göra Sam Lundholm eller Niclas Eliasson sura eller bekymrade. Gissningsvis är det Sam Lundholm som skall spelas in på den tomma positionen efter Martin Mutumba och Eliasson som är snäppet yngre lär garanterat få sina chanser att visa upp sig. Ytterpositionerna är bland Alms favoritposition att göra byten på. Kenny Pavey kommer knappast värvas hem som en startspelare utan en pappa och en kulturbärare.

Kenny Pavey mot Dif 2010.

Kenny Pavey mot Dif 2010. Foto: Jesper Zerman.

Signal 2: Hjärta och klubbkänsla. Vi har oroats av att Viktor Lundberg, RÅP och Tjerna har slutat. Kvar är typ Pertan av det gamla gardet, de som visar hjärta för klubben. Men in med Kenny Pavey och klubbhjärtat bultar återigen starkt i truppen.

Signal 3: Publikhetsen. Tänk er ljudvolymen på nationalarenan när Kenny Pavey kliver in på plan eller när han sparkar Djurgårns lagkapten på klockspelet.

Signal 4: Ekonomin. Kenny Pavey borde aldrig ha lämnat, det kan vi nog alla vara överens om. Men när han kommer idag från ett degraderat Öster efter ett år i Ljungskile så är han inte en dyr spelare. Öster behöver anpassa sin budget och Kenny har garanterat en lägre lön än han hade för ett par år sedan. Troligt är att han accepterar en lägre lön för att få flytta hem till sin fru och sina barn och med löfte om en framtid i AIK som någon slags tränare ser Kenny sin framtid i Solna.

Det är helt klart en budgetvärvning men av en spelare som faktiskt var en av Östers bästa under detta år. Det är en värvning som visar att ungdomarna kommer få sina chanser och det är en värvning som visar att den sportsliga ledningen ser fler värden än bara bra på plan.

Välkommen hem Kenny Pavey, vi får hoppas att Atakora välvilligt lämnar ifrån sig #14.

Dessutom är han ju en fullgod ersättare på högerbacken.

/Björn Enjebo

Comments are closed.