Vilka är vi?

Vi som gör Radio Råsunda är för närvarande Martin Wicklin, Joakim Fröberg och Björn Enjebo.

Redaktionen är enligt nedan:

Manus och idéer: Björn, Martin och Joakim
Programledare: Björn och Martin
Ljud och klippning: Martin

Övriga medarbetare har hittills varit Christoffer Svanemar fram till och med avsnitt 14 som programledare, manus och idéer.
Vi har också fått utmärkt studiohjälp av Astrid Strömberg, Frank Martin Engström och Irre Terad samt manusidéer från Irre Terad och Klara Kjellberg.

För att ni ska lära känna oss lite bättre svarar var och en i redaktionen på några snabba frågor:

Namn: Björn Enjebo
Yrke: Affärsutvecklare inom e-handel.
Favoritspelare i AIK: Kenny Pavey, Derek Boateng.
Vad är det bästa med AIK: Det bästa med AIK är att vi är kombinationen av farliga, smarta, roliga och tar ett samhällsansvar. Den enda riktigt integrerade platsen i Sverige.
Drömgäst i Radio Råsunda: Har redan haft Andreas Alm och Björn Wesström men kvar får väl vara Nebojsa och Kenny Pavey.
Vart satt du på Råsunda och var sitter du på Nationalarenan? Stod på Norra stå i alla år på Råsunda. Bytte till Västra på Nationalarenan. Sitter på sektion 128.
Vilken spelare vill du aldrig se i AIK? Någon gnällig Göteborgare, typ Selakovic eller Sebastian Eriksson. De har etsat sig fast från 2009. Och såklart Tobias Grahn.
Bästa och sämsta AIK-minnet: Bästa AIK-minnet är nog SM-guldet 2009. Jag var inte i Göteborg. Vi satt på en krog vi aldrig är på annars, men det var fullt i hela Solna. När Tjerna gjorde 2-1 flög stolarna kors och tvärs. Underbart.
Sämsta minnet: när vi åkte ur 2004.

Namn: Martin Wicklin
Yrke: Journalist, radioproducent
Favoritspelare i AIK: Sven Dala Dahlkvist
Vad är det bästa med AIK: Hur ska man kunna svara på det? Vad är bäst med din fru? AIK är religion och här är vi är alla talibaner. AIK är punk och champagne.
Drömgäst i Radio Råsunda: Drömmer om att få bjuda Lennart Johansson på en billig whiskey av hans favoritsort och prata AIK, Råsunda och åren 1937-201?
Här hittade du mig på Råsunda: Västra, sektion 322 – även kallad Mazarinhyllan
Här finns jag på Nationalarenan: Övre östra, 211, rad 1, plats 193
Vilken spelare vill du aldrig se i AIK: Den som drar på sig AIK – tröjan håller jag på.
Bästa AIK – minne: Stämningen på Råsunda första matchen i superettan 2005 och Lennart Johanssons tårar när AIK vann mot Västerås i näst sista matchen för säsongen och gnaget blev klara för allsvenskan igen.
Sämsta AIK – minne: Jag orkar inte…

Namn: Joakim Fröberg
Yrke: Driver ett klädföretag med min far och ett hundpensionat med min fästmö.
Favoritspelare i AIK: Nesh, Luke Casserly och Robin Quaison.
Vad är det bästa med AIK: AIK är framför allt en känsla av förväntan som jag älskar. Att komma tidigt till match och försöka stötta AIK fram till seger är en procedur jag inte tröttnar på att upprepa. Jag vilar också i övertygelsen att AIK:arens känslor är de starkaste en människa kan känna.
Drömgäst i Radio Råsunda: Andreas Alm och Stuart Baxter
Vart satt du på Råsunda och var sitter du på Nationalarenan?
Jag var nomad på Råsunda men höll framför allt till på Östra nedre och Norra. I år har det blivit Västra men nästa år blir det back to basic: Norra stå.
Vilken spelare vill du aldrig se i AIK? Alain Sars son (om han spelar fotboll). Har hört att dålig spelförståelse är genetiskt. 
Bästa och sämsta AIK-minnet:
SM-Guldet 2009 med firande i Gbg-tåget hem-Kungsgatan, varma kvällen mot AEK Aten 1999 och en match mot Leksand 2008/2009 när vi på Golden Hill fullständigt tryckte ner motståndet i deras PP i form av vansinnesskrik, burop och allmänt oljud. Sämsta AIK-minnet är hela 2004 och att vi inte tagit tag i hockeysektionen på allvar.

Namn: Frank Martin Engström
Yrke: konsult inom kommunikation och gamification.
Favoritspelare i AIK: Borges, Boateng, Goitom, Mjällby, Mutumba och Daniel Hoch.
Vad är det bästa med AIK: Sammanhållningen och empatin man känner mellan AIK:are. Det är en inkluderande klubb på många sätt.
Drömgäst i Radio Råsunda: Pass.
Vart satt du på Råsunda och var sitter du på Nationalarenan? Jag inledde på Norra och stod där i många år tills gikten gjorde sig gällande, då flyttade jag till sektion 103. Har ingen given plats på NA – då jag nyligen flyttade hem till Sverige så har jag ännu inte funnit ”min” plats på, men har testat ett par olika.
Vilken spelare vill du aldrig se i AIK? Jag är dålig på att dissa spelare. Vet inte om han någonsin blev klar för AIK, men jag är lite skeptisk till Stefan Batan.
Bästa AIK-minnet: Generellt har jag väldigt svårt att minnas matcher, men inför seriefinalen borta mot Göteborg 2009 var jag lite lätt pessimistisk, inte minst för att min ursprungliga plan vara att åka upp från Köpenhamn dagen innan match, men det grusades då jag blev sjuk på kvällen. Tidigt på matchdagen åkte jag över till Malmö för att ta en buss från Centralstationen (i själva verket gick bussen från någon skitig del av hamnen – jag sprang till hållplatsen men såg endast bakljusen på bussen då den for iväg norrut). Efter mycket strul och tjat inne på SJ:s resebutik fick jag en biljett och kunde åka upp för att vara framme i Göteborg tjugo minuter innan start. Det blev till at jogga runt Nygamla Ullevi i jakt på ingången för AIK:are. Väl inne på arenan följde två timmar magi. Men det är en annan historia.
Sämsta minnet: Bortsett från beskedet om Ivan Turinas bortgång så var det möjligen Halmstad borta 2000. AIK hade ett på pappret bra lag med bland andra Tjernström, Andreas Andersson, Alm och Nebojsa. Men det blev 4-0 till hallänningarna och stämningen på läktaren var inte på topp. En bubblare är hemresean från Örebro 2009 då E18/E20 lurade oss att köra på fel sida om Mälaren.

Comments are closed.