Sälja för att köpa

Alla som har följt med i AIK:s silly season under vintern har sett Björn Wesströms mantra- ”Vi måste sälja för att kunna köpa”. Det är de direktiv som kommit från ledningen till den sportsliga ledningen. Det har uttryckts väldigt mycket just de senaste dagarna när vi pratar om Teteh Banguras eventuella återkomst till AIK.

Inget har direkt tytt på att vi skulle sälja någon anfallare, Kennedy Igboananike lär vara het men känslan är att AIK inte är beredda att sälja ännu. Så, hur ska vi då få in Teteh?

Idag slog det då till, när AIK hade sin första träning för året så smög AIK in en liten notis på hemsidan om att man med spelare Sal Jobarteh och Daniel Majstorovic pratar om en framtid utan varandras sällskap. Räkna med att inom en dag eller två kommer pressmeddelandet som talar om att dessa kontrakt är brutna.

Detta betyder ju inte att vi säljer spelare – så vi kan inte köpa spelare. Logiskt enligt Björn Wesströms sätt att prata.  Däremot avslutar vi två kontrakt, vilket innebär att vi har utrymme för två nya kontrakt – nämligen Teteh Bangura och Kenny Pavey.

Jag kan redan nu se framför mig Björn Wesström säga:

”Det presenterade sig en möjlighet att ta hem Teteh och omständigheterna gjorde att vi valde att gå den här vägen med en spelare som tidigare fungerat väldigt bra i vår miljö. En möjlighet som inte äventyrar AIK:s ekonomi.”

Vad gäller Kenny Pavey så hör jag att det bara är en tidsfråga. Hans kontrakt lär visserligen vara dyrare än Jobartehs men vi har också tappat Martin Mutumba som ersatts av den betydligt billigare Niclas Eliasson.

Så djärvt sticker jag ut hakan och säger Välkommen hem Teteh och Kenny!

/Björn Enjebo

 

4 Responses to “Sälja för att köpa

 • Danne
  6 år ago

  Klokt!!!! kom igen nu Björn. Gör om gör rätt.

 • Jonas
  6 år ago

  Observera att Martin ej såldes utan gick till turkiska ligan utan kontrakt.
  Vad gäller Majsan så har jag hört av kontakter inne ifrån AIK Fotboll att man mycket riktigt försöker bli av med honom men att man inte försöker sälja utan köpa loss hans kontrakt med klubben så att han inte ska kunna sitta och bjäfsa ut lön i ytterligare ett år.

  • Kristian
   6 år ago

   Tror inte han menade att Martin såldes. Utan att han hade ett betydligt dyrare kontrakt än Eliasson. Därför skulle vi kunna ta in Pavey på så sätt.
   Även Teteh då nu Majsan har försvunnit.

 • Kristian
  6 år ago

  Dessutom vill jag bara säga att om vi skulle få chansen att sälja Igge så borde vi ta den.
  Han är ingen bra spelare. Så många matcher iår jag har rivit av mig hår pga av att han missat solklara målchanser och sprungit offside osv.
  Det är bara kolla hans statistik, 82 skott varav 46 på mål och 14 mål?.. Det är ingen statistik jag skulle vilja ha i bagen. Och eftersom jag kollat hela säsongen så vet jag att de flesta skott på mål skulle varit mål men han har inte den kylan.

  Visst han gjorde riktigt mycket för AIK denna säsong, men Teteh är ett solklart val framför Igge i min bok. Men jag skulle vilja se en försäljning på honom om vi får in ett bud på 12-14 miljoner, direkt.

  Dessutom har vi den nya finske anfallaren Eero också.