Ja tack till Bojan, som tränare!

Bojan Djordjic, AIK-hjälten, AIK personligheten och SM-Guldvinnaren har brutit med sin klubb Brommapojkarna och genast kommer spekulationerna och råden i media om att AIK bör värva.

Bojan Djordjic i studion med Christoffer Svanemar och Björn Enjebo

Bojan Djordjic i studion med Christoffer Svanemar och Björn Enjebo

Ja, AIK bör värva Bojan. Men inte som spelare. För i ärlighetens namn. Bojan Djordjic är inte en spelare som skulle ta en plats i AIK idag. Knappt en bänkplats om jag ska vara ärlig. Jag önskar att jag hade fel och jag skulle gärna se honom överbevisa mig. De positioner som Bojan konkurrerar om – Innermitt och yttermitt. Där har vi talang och etablerade spelare i överflöd. I mitten är Borges given och sen bakom det – Quaison och Moro. Bakom de två har vi Saletros. På ytterposition är vi lite svagare idag men räkna med att Kenny Pavey ansluter till truppen , då är Nabbe, Sam, Niclas Eliasson och Kenny före, spelmässigt.

Ska vi då värva Bojan som en som skapar dynamik och stämning i truppen. Nej, det tycker jag inte. Dels har vi en ansträngd ekonomi och dels så är det inte värdigt en stjärna som faktiskt Bojan är.

Så kvar är då att plocka in Bojan i en tränarroll. Där ser jag en given framtid för honom och varför inte göra som i Holland? Låt han ta ett ungdomslag. Lära sig från grunden. Gå utbildningar och arbeta sig upp. Gå hela vägen och sen om några år bli en chefstränare i AIK. En ledare skolad i AIK:s akademi. En ledare som vet precis vad som krävs för att gå hela vägen till storklubbar. Vilken inspiration för de unga spelarna, vilken möjlighet för Bojan att starta sin andra karriär och för oss att säkra framtida tränare.

Nisse Johansson nämnde i vår andra derbyspecial 2013 att han går tränarutbildning och att han gärna skulle jobba med ungdomar. AIK borde verkligen utnyttja dessa spelare mer inom ungdomsleden för att också skapa framtida ledare.

Vad gäller Kenny och Teteh-ryktena så hör jag att det när som helst är klart nu.

Vad tycker ni? Har jag rätt eller fel i detta? Kommentera gärna nedan!

 

/Björn Enjebo

6 Responses to “Ja tack till Bojan, som tränare!

 • Jag håller med dig, skulle gärna se Bojan i AIK:s organisation. Han har en stark karisma och stor erfarenhet från spel runtom i Europa. Han och Nisse kanske tränar a-laget i framtiden vem vet 🙂

  Det är också bra om vi får in lite erfarnare spelare i laget, tror det behövs för att nå framgång med vår relativt unga trupp.

 • Kristian
  7 år ago

  Du har mycket kloka ord och håller med dig angående allting du skrev.
  Alternativt om det inte skulle bli så som du skrivit att han blivit ungdomstränare – så tycker jag man bör placera honom som en ytterligare assisterande tränare. Dock skulle hans huvuduppgift vara mentor åt de unga, som vi redan har i truppen. (Nu vet inte jag hur mycket kunskap han sitter på att vara vid sidan om planen direkt, men han verkar ju kunna snacka, och få truppen att vakna till) så även att gå in och ta matchsnack efter Alm och Nebo sagt sitt.
  Jag vet inte bara lät mina tankar flöda ner till skrivna ord. Men skulle älska att se honom på bänken och tillhöra tränarbasen mer än vad jag skulle gilla att se honom på bänken ombytt för spel. Då jag tycker han ska lämna plats åt just de unga spelarna 🙂

 • Henrik Lannér
  7 år ago

  Ärligt talat Björn… Tror du Bojan skulle anpassa sig till AIK spelstil och idé för ungdomslag och från U till A? Tror snarare han mest skulle komma in med sin starka vilja och otroliga verbala förmåga och försöka förändra ett vinnande koncept och skapa oreda…

 • Henrik Lundqvist
  7 år ago

  Jag känner lite samma oro som Henrik Lannér. Nu är man visserligen påverkad av den bild man fått av Bojan i intervjuer osv men jag känner mig väldigt tveksam till en assisterande roll i A-laget som en kommentator här föreslog. Björns idé om att han får ta över ett ungdomslag låter aningen bättre, men jag känner som sagt oro över det med. Vi ska gå en röd tråd genom hela organisationen och Bojan verkar vara en kille med väldigt starka åsikter och kanske inte någon som alltid dansar efter piskan.

 • Nej, alltså Bojan han är en skön kille med ett munläder som många gillar och vissa avskyr. Men tränare och allt vad det innebär, jag tror bara det blir onödigt stökigt! Det är långt dit, kanske en dag men inte nu. Annars har han ju Kista Galaxy som han kan fortsätta med. Jag tycker vi ska värva spelare och ledare efter kompetens och inget annat.

 • Danny
  7 år ago

  Ja man kan ju givetvis ha olika åsikter huruvida Bojan Djordjic, 31 år, fortfarande skulle tillföra något som spelare i AIK men att påstå att Bojan skulle ”skapa oreda” i Akademien för att han har en ”stark vilja” och ”verbal förmåga” känns ju lite väl magstarkt och nästan oförskämt. Bojan är till skillnad från många andra såväl spelare som f d styrelseledamöter genuin och äkta och hans lojalitet till AIK oomtvistat hög. Jag tror att han med sin erfarenhet och hjärta skulle bli en utmärkt ambassadör i akademien och kunna bidra med nya synsätt och utveckla en redan fungerande organisation.