Fotboll för alla – på förekommen anledning

Det förekommer en hel del märkliga rykten just nu kring vad som sker i AIK. Trots att vi har pratat om det i Radio Råsunda och det har skrivits massor om det i riksmedia så verkar det inte riktigt gå in vad det är ”projektledaren” Sofia B. Karlsson gör i AIK. Så jag tänkte att jag skulle spalta upp det snabbt – så att ni inte behöver missförstå mer.

Sofia B. Karlsson har ett tidsbegränsat projekt, finansierat av ett stipendium från Allmänna arvsfonden (AIK betalar inget alls), för att tillsammans med akademi-tränarna såsom Peter Wennberg i U19 och andra engagerade inom AIK ta fram ett utbildningsmaterial för ungdomstränare inom klubben. Utbildningsmaterialet består främst av filmer men till viss del också skrivet material. Materialet går ut på att få tränarna att uppmärksamma negativa strukturer – såsom rasism eller homofobi hos spelarna samt hur tränarna själva agerar. Detta för att AIK ska få bättre och tryggare spelare, bättre ledare och i slutändan ett bättre A-lag.

Detta material ägs av AIK och kan säljas vidare. Många andra klubbar har visat intresse.

Detta är vad Sofia B. Karlsson gör i AIK.

Då jag också har pratat med Sofia många gånger så vet jag att hon inte har några speciella ambitioner att införa unisex-omklädningsrum eller könsneutrala lag eller vad mer för konstigheter ni säger.

En liten sidonotering, innan detta jobb så har Sofia spelat tennis på elitnivå varför Jonas von Kjerrulf (kanslichef på AIK) tyckte det var perfekt om hon var med och startade upp tennis-sektionen. Hon tackade ja till frågan.

Det når mig att folk vill rösta ner tennis-sektionen pga att man tror saker om Sofias ambitioner kring detta. Det gör mig olycklig och jag hoppas att ni inte tar beslut om röstning på onsdagens HS-möte på bas av dessa rykten.

Om ni vill veta mer så kontakta Sofia eller Jonas eller någon av de övriga som skrivit under motionen.

Ni kan även lyssna på avsnitt nummer 30 där Sofia medverkar och berättar mer om det.

/Björn

 

9 Responses to “Fotboll för alla – på förekommen anledning

 • Stefan
  4 år ago

  Björn, Fint att du agerar springpojke åt en proffspolitiker utan någon AIK-anknytning som är på god väg att orsaka mer splittring än någon annan i supporter- och medlemsleden.

  • Stefan, jag agerar inte springpojke åt någon. Det är jätteenkelt att prata med de som står bakom motionen och sektionen och på så sätt ta reda på deras ambitioner med detta. Kan du ge ett exempel på vad Sofia har gjort på eget initiativ för att söndra eller orsaka splittring?

  • Alex
   4 år ago

   Suck.

   Spänn fast foliehatten, Sofia B Karlsson kommer snart tvinga oss alla att rösta F!.

 • Icke kränkt
  4 år ago

  Bra Björn. Jag känner inte Sofia och har i grunden ingen speciell åsikt kring tennis i AIK. Men det finns så mycket skraja och osäkra (på sig själva) män (antar jag) bland skribenterna på vissa forum. De borde skämmas dä de sitter och fabulerar ihop halvsanningar och i vissa fall rena lögner istället för att försöka få reda på fakta och sanningen bakom tennisen men också ”Fotboll för andra”. De ägnar mer tid åt att försöka hitta kvasikopplingar mellan Sofias nuvarande projekt och ev tidigare politiska åsikter än att ta reda på vad hon nu gör för AIK. Om man tar mer tid på sig att leta upp smuts om någon än att ta reda på vad hon/han gör idag så måste man ju känna sig skrämd och/eller kränkt. Och då kanske dessa personer borde ta sig en funderare varför det är så och lägga ner sin detektivtid på att istället arbeta med den sidan hos sig själva.

 • Stefan
  4 år ago

  Sluta nu Björn, ska du springa Sofia B Karlssons ärenden så stå för det istället för att spela dum alternativt dumnaiv. Både du, jag och alla något så när insatta vet vad hon gjorde i Almedalen för två år sedan i AIK:s namn samt vilken agenda hon egentligen har och drivit ”Fotboll för alla” mot.

  • Berätta istället vilken agenda hon driver Stefan. För oss oinsatta som inte vet. Jag spelar inte dum. Mig veterligen har hon ingen agenda?

 • Fredrik Klang
  4 år ago

  Nu får det fan vara nog. Vad har tennissektionen överhuvudtaget med ovanstående att göra? Tennissektionen är väl inte bara Sofia? Vi är ett gäng på ungefär tio stycken som står bakom, fem män och lika många kvinnor. Ska ni stoppa folk som är professionella inom den idrotten bara för att ni inte har tycke för en viss person? Till skillnad från dig Stefan så känner jag Sofia personligen och vet att allt hon gör är schysst. Läs motionen ORDENTLIGT så står det att vi startar med ett damlag som flyttas över från sin nuvarande klubb. Därmed inget sagt om att tennissektionen endast ska vara för damer. SKITPRAT:

 • jhnsi
  4 år ago

  ”Vi vill verka för en levande läktarkultur inom tennisen, då vi ser läktaren som en viktig del av
  idrotten och tycker att läktarkulturen inom tennisen är lite för tråkig.”

  Klart tenniskulturen ska ha lite bengaler, ramsor osv mitt under Wimbledon eller Stockholm Open

Trackbacks & Pings