Stöd AIK Fretong

Vi behöver din hjälp! AIK Fretongs material har brunnit upp i samband med den ebolaepidemi som sprids i regionen. Hjälp oss att hjälpa AIK Fretong!

I torsdags kväll fick vi ett meddelande från Patrick Mörk, spelaragenten, som frågade om AIK:s supportrar ville göra en insats.

Sierra Leone, där bland andra Teteh och Mohamed Bangura samt Alhassan ”Crespo” Kamara kommer från är ett av de länder som drabbats värst av ebola. Ebola är en sjukdom som har 80% dödlighet. Bara i huvudstaden Freetown har ca 500 personer drabbats så här långt.

I Freetown, om du frågar en ung fotbollsspelare vart han vill spela så svarar de utan att tveka AIK! AIK är den största klubben i Sierra Leone och personer från AIK har tidigare varit och tittat för att eventuellt starta ett eget lag i landet men valde att inte gå vidare med det. När AIK var där så skänkte man matchkit som faktiskt kom att få användning då idén fastnade hos några i lokalbefolkningen.

AIK Fretong

AIK Fretong

I somras startade en klubb upp i Freetown med namnet AIK Fretong. Fretong är det gamla namnet på staden. De har redan spelat i cupen och en match i division 1. Men så bröt då ebola ut och allt seriespel i fotboll har stoppats i landet. Men olyckan slutade inte där, klubbens materialare Abu Bakarr Kargbo drabbades även han av ebola. Som tur var överlevde han sjukdomen. Men under tiden han var på sjukhuset så gick folk in i hans hus och brände all hans egendom, i ett försök att stoppa spridningen av ebola. I hans hem fanns då matchställen från AIK som alltså brändes upp tillsammans med all övrig egendom. Tragiken i detta kan nog alla AIK:s supportrar förstå.

Vi från Radio Råsunda känner att det är självklart att vi ska hjälpa till att återställa och kanske till och med förbättra situationen för AIK Fretong, vårt eget lag i Sierra Leone. AIK Fretong ska bli den mest attraktiva klubben och kanske till och med leverera spelare till riktiga AIK. Vi har därför bestämt oss för att starta en insamling för att köpa in all utrustning som behövs. Inte bara matchställ utan även skor, bollar och benskydd. Vi tror att AIK:s samlade supportrar fixar detta på kort tid. Vi har de nödvändiga kontakter som kan hjälpa oss med transporter och leverans. Allt vi behöver nu är resurser för att köpa in materialet.

Så hur kan ni bidra?

Då vi inte har något organisationsnummer ännu så har vi inte heller något bankgironummer eller liknande. Vi har beslutat att för att komma igång med detta snabbt så kan vi använda oss av Swish till Björn Enjebos konto och överföring via bank till detsamma. Vi har även planer på att skramla ihop pengar med bössor, vi återkommer om detaljer kring det senare.

Eventuellt överskott kommer att skänkas till Läkare utan gränser och specifikt arbetet mot ebola i området.

AIK Fretong

AIK Fretong

Swish: 0707399989

Bankkonto i Svenska Handelsbanken: Clearingnummer: 6111 Kontonummer: 109 289 552

Om du vill får du också gärna skicka ett mail till bjorn@radiorasunda.se med ditt namn och ditt bidrag, om du vill att vi listar dig som en av de som bidragit.

Hjälp oss att sprida ordet. Dela det här i sociala medier, använd hashtaggen #RadioRåsundaHjälpen

Comments are closed.