DSM: Därför Den svarta massan!

Radio Råsunda väljer att publicera detta meddelande från Den svarta massan – den ekonomiska förening som ger aktiv ekonomisk stöttning till AIK. Bli medlem!

AIK är faktiskt ingen idrottsklubb i mängden. En AIKare är faktiskt ingen supporter i mängden. AIK som idrottsklubb och dess supportrar är inte bara speciella, vi utgör något unikt i Sverige. Det som skiljer ut oss från det vardagliga och det gråa är vår passion och hängivenhet. När vi väl enas och står tillsammans är vi faktiskt nästintill oslagbara. För rivaliserande lag som Djurgården, IFK Göteborg eller Malmö FF skulle det vara den diffus och ouppnåelig dröm att inför en säsong ha sålt 17500 årskort. För AIK och dess supportrar är det en realitet. Det är därför som vi år efter år har haft högst publiksnitt och bäst stämning på matcherna, oavsett vilken arena vi har kallat för vår hemmaplan. För när alla gnagare utifrån vårt avlånga lands alla hörn förenas, det är då storverk på fullt allvar kan uträttas. För i den brokiga skaran människor som älskar AIK finns en enorm potential och sprängkraft, som är alldeles för värdefull för att inte utnyttja.

Den Svarta Massan är något som vi tycker är en självklarhet för alla AIKare. Ändå har DSMs medlemsökning på senare tid stagnerat. I en perfekt värld hade DSM aldrig behövts, men tyvärr lever vi inte i en sådan värld. Det är bara att se på vår klubbs historia. Ibland har det inte bara blåst kalla stormar, utan snarare full orkan gällande ekonomin. Oavsett om är det herrfotbollen, damhockeyn eller den nystartade boxningssektionen ska sektionen i fråga inte behöva sätta sin ekonomi i fritt fall genom att tvingas på grund av en dålig ekonomi, till så kallade sms-lån, lån som genom sin höga ränta är väldigt dyra. DSMs syfte är inte att ge bort pengar. Syftet handlar om att kunna erbjuda ett stabilt stöd i stunder av oro. Och om vi som supportrar vill att våra sektioner ska vara och förbli framgångsrika är stabilitet en avgörande faktor. Men DSM skulle kunna göra så oändligt mycket mer. Massan skulle vara själva faktorn som till slut bidrar till ett avancemang till en högre division, ett SM-guld eller avancemang till ett Europaspel. Det är därför vi tycker att det behövs fler medlemmar!

Den 29:e maj publicerades en artikel i Expressen om människorna bakom Den Svarta Massan. Då var medlemstantalet 1294. I skrivande stund är antalet medlemmar 1372. På fem månader har bara 78 medlemmar eller 13 st per månad tillkommit. I samma artikel tillkännagav Leo Rubio, styrelseledamot i DSM, att det nuvarande målet är att spränga 3000-vallen. För vissa kanske det låter futtigt, men 3000 medlemmar skulle i själva verket innebära 36 miljoner kr! Om ökningen skulle fortsätta och DSM medlemsantal tillslut skulle nå över 10000 skulle kapitalet överstiga 120 miljoner. DSM skulle alltså med tillräckligt många medlemmar kunna fungera som AIKs egen bank!

DSM är till för alla AIK:are med en inkomst ska kunna vara medlemmar. Att betala 12000 för en andel kanske låter mycket, men då bör man känna till att man delbetalar i sin egen takt med minst 100 kronor i månaden. Något som vi faktiskt tror att alla har råd med. Dessutom kan man faktiskt för tillfället pausa betalningarna om ens betalningsförmågan allvarligt skulle försämras. För de 100 kronorna i månaden bidrar man alltså till en ökad stabilitet inom AIK olika sektioner, och stabilitet är en av faktorerna som leder till framgång. Dessutom får man oavsett hur många andelar man köper bara en röst.

Därför tycker vi att ni ska bli medlemmar i Den Svarta Massan!

/Den svarta massan

Comments are closed.