Dialog som metod

Radio Råsunda anser att en av hörnstenarna för att AIK ska drivas framåt är en aktiv dialog mellan förtroendevalda, anställda och medlemmar. Medan AIK i omgångar har fått krav på sig från utomstående förståsigpåare att slentrianmässigt ”ta avstånd” från klubbens supportrar har AIK:s ledning de senaste åren svarat upp med att dialog är klubbens väg att behandla meningsskiljaktigheter.

Denna dialog – om den används i genuin mening för AIK:s bästa – ger oss inte bara rätten att utbyta idéer, ifrågasätta delar vi tycker är fel och argumentera för det vi tror på; dialogen ställer också krav på att vi respekterar varandra och på ett konstruktivt sätt driver klubbens frågor framåt. Om vi inte lyckas hålla en sådan respektfull och demokratisk linje inom AIK kan den dialog vi talat oss varma om gå förlorad till förmån för ökade avstånd.

När vi under gårdagen delgavs faktumet att en AIK-medarbetare blivit mordhotad ser vi det inte bara som en respektlös, kall och destruktiv handling mot den hotade – det är också ett tydligt sätt att distansera sig från dialog som ett medel för att utveckla AIK.

Radio Råsunda ser gärna ett AIK som omfamnar och utvecklar idén om att ha en aktiv dialog mellan alla medlemmar. Låt oss framöver föra ännu bättre samtal med styrka, värme, passion och respekt av en vidd och dignitet som är värdig vår älskade klubb.

/Radio Råsunda

Comments are closed.