Radio Råsunda byter plattform

Kära lyssnare!

Från avsnittet med Johan Blomberg (Nummer 60) byter vi plattform från Libsyn till Acast. Vi har under en längre tid försökt få in reklam på egen hand till Radio Råsunda men tidsbrist har gjort att vi inte har lyckats komma i mål med någon av de parter vi pratat med kring detta. Vi har i nu två år finansierat podden helt med egna pengar. Vi har kostnader för hemsida och hosting hos Libsyn som uppgått nu till ett antal tusen kronor. 

Utöver dessa befintliga kostnader så har vi sett att ett tillskott av kapital också skulle kunna utöka vår förmåga att göra program och inslag som vi vill göra men inte har haft möjlighet till. 

Under en ganska lång tid har vi uppvaktats av Acast som tillhandahåller en plattform där vi kan publicera vår podcast helt utan kostnad. De säljer annonser som vi publicerar i vårt program. Det handlar om totalt 3 inslag på 20 sekunder som ligger jämnt fördelat över programmet, vi väljer själva vart i avsnittet de ligger i förhållande till innehållet. I ett första läge kommer vi att köra vidare så att man kan lyssna utan att använda Acast men vi hoppas att så många som möjligt väljer att stödja oss genom att lyssna via Acast. Vi har idag inte satt något slutdatum för iTunes, om det blir något. 

Utöver att generera intäkter till oss så tillför också plattformen möjlighet till en utökad podupplevelse. Via appen kan vi presentera bilder, video och länkar med mera. Redan nu till första avsnittet har Jimmy fotat en del under inspelningen och detta kommer vi att lära oss att utnyttja ännu bättre varefter tiden går.

Vi alla inom redaktionen lägger ner ungefär 5-10h per person varje vecka för att göra Radio Råsunda. Vi drömmer om att göra ännu mer och detta är ett första steg. Vi hoppas att ni har förståelse och att så många som möjligt väljer att lyssna via Acast. Och för er andra, vi är väldigt glada att ha er som lyssnare också! 

För att lyssna via Acast behöver man ladda hem en app. Den finns att hämta här.

Med vänliga hälsningar,

Radio Råsunda genom Björn Enjebo

Comments are closed.