Häng ut flaggan!

Häng ut din flagga tills på Lördag! Låt den svartgula fanan stolt och majestätiskt fladdra i vinden. Flaggan med världens vackraste emblem. Ett emblem som inte bara är världens vackraste. Det tillhör också Sveriges största klubb.

På lördag är en dag då det är dags att skriva nya kapitel i historieböckerna. Det är första gången på nästan 6 år som ett derby ska spelas mellan AIK och Hammarby. Det är också nästan 9 år sedan den så kallade roddföreningen från söder vann ett derby mot oss. Och tillvaron för de två rivalerna har varit väldigt annorlunda de senaste åren. Samtidigt som AIK har vunnit titlar, spelat i Europa och varit ett topplag. Har det tagit Hammarby hela 5 säsonger att återvända till svensk fotbolls finrum. Likväl är det ett derby vi pratar om mycket och vi har gång på gång genom historien sett att en tabellplacering inte brukar spela så mycket roll strax innan domaren för kvällen blåser i sin pipa.

Så häng ut din flagga! Från din balkong eller från ditt fönster! Låt den vaja stolt i vinden och visa samtidigt hela världen och speciellt vraken från söder vilket lag de är på väg att möta. Visa vad det innebär att möta Sveriges största klubb! Om våran vision slår in kommer det synas en flagga från varje balkong och fönster i Solna på matchdagen.

Hjälp oss att få den att slå in! Har du ingen flagga föreslår vi att du besöker AIK­shopen och införskaffar en. Men du kan också höra av dig till Calle, (073­8536685) så lånar vi ut en flagga till dig!

(OBS! Häng inte flaggorna så dessa är lättillgängliga att komma åt då det tyvärr kan vara av intresse för en del Hammarbyare att ta ner dessa och sedan stå på läktaren och elda upp. Så undvik det så att Solna kan vara så svartgult som möjligt! )

 

HÄNG UT FLAGGAN! FRAMÅT STOLTA AIK!

/ Carl Merkel och Linus Hjerpe. ´ AIKs supporterakademi

Comments are closed.