Spelarkorg?

Vi fick en fråga på Twitter från Oscar Gullberg om spelarkorg som Thomas Edselius nämnde i avsnitt 17 del 1 i samband med att vi pratade om Den svarta massan. Då vi inte riktigt hade klart för oss vad vår VD menade med detta så skickade vi ett mail. Edselius gav inom några timmar följande svar:

”Vi sålde under 2012 en spelarkorg bestående av 3 spelare över 3 år. Man har ingen ägarandel i spelarna om man är med i spelarkorgen. AIK äger spelaren till 100%. Den eventuella vinst som investeraren kan göra är i ränta, inte i övergångssummor.  Om övergångssumman är över ett visst belopp så erhåller investeraren X % i ränta på sina utlånade pengar, vid ett annat belopp X% i ränta. Om vi inte säljer någon av spelarna under denna treårsperiod så erhåller man sina pengar som vi amorterar av över en 3-årsperiod, dvs då blir räntan 0. Ett bra sätt för oss att finansiera verksamheten.

Denna spelarkorg består av RÅP, Crespo och Lalawele Atakora.”

Stort tack till Oscar för frågan som vi helt uppenbarligen missade i studions hetta!

Vi kommer framöver utnyttja denna sida för att blogga och skriva texter i samband med våra inspelningar så bokmärka sidan och titta in snart igen!

Till sist vill vi önska Henok Goitom ett stort grattis på 29-årsdagen!

/Björn

Comments are closed.