Teteh är ingen flopp

Nu när det är klart att AIK inte förlänger med Teteh Bangura höjs röster från supportrar och journalister om vilken floppvärvning det ändå var.

Han kom för inga pengar. Fick 30.000 kr per månad och spelade inga matcher. Flopp? Jo, kanske…

Men, när Teteh tillsammans med Kenny Pavey kom startades en hajp och vi sålde årskort som aldrig förr och hybrisen var enorm. Dessutom visade AIK både inåt och utåt att vi tar hand om våra egna, de som är lojala mot oss ger vi chansen på nytt. Vi tar hand om dem och ger dem en trygg miljö.

Jag tror inte att någon i AIK räknade med att Teteh skulle göra mer än ett eller två inhopp under vårsäsongen. Däremot tror jag att AIK räknade med att den billiga investering som gjordes skulle bidra till att AIK säkerligen sålde några hundra fler årskort och en hel del merch.

Helt klart är det trist att Teteh inte var i bättre form och att vi inte fick njuta av hans målsinne. Men bara genom att ha varit här har han gjort det vi betalat för. Och troligtvis gett AIK plus i kassan. Kanske inte stora pengar, men ändå.

Frågan är nu istället vad AIK ska fylla på med om även Karikari försvinner.

 

/Björn

 

One Response to “Teteh är ingen flopp