Vad händer Jens?

Många är vi som undrat vad som egentligen händer med Jens T Anderrson, utvecklingschef (eller?) och projektledare för nya träningsanläggningen. Då mycket är hemligt hit och dit så fick jag till slut ok från Jens att svara på frågor via mail. Så här kommer det, och en del saker är lite överraskande:

 

Hej Jens! Hur är läget med dig? Det var länge sen man hörde ifrån dig. Vad har du gjort?

Läget är alldeles utmärkt, tack! Jag har haft sommarsemester för första gången på många år och haft det väldigt bra. Innan sommaren jobbade jag med AIKs nya träningsanläggning.

Ditt jobb innehåller olika spår, vi börjar med träningsanläggningen. Vad kan du berätta om ditt arbete så här långt? Hur går arbetet med nya anläggningen?

Faktum är att mitt uppdrag i AIK endast innehåller ett spår och det är att vara AIKs representant gällande utformningen av den nya träningsanläggningen. Den tjänst som var tänkt att starta den 1 april i år som utvecklingschef tillträdde jag aldrig, utan jag jobbar som konsult för AIK i träningsanläggningsprojektet.

Hur kommer det sig att du aldrig tillträdde denna tjänst?

Med hänsyn till AIKs ekonomiska situation vid tidpunkten så togs ett gemensamt beslut av mig och VD att ett konsultavtal på deltid gällande enbart träningsanläggning var den lösning som passade AIK bäst.

Vad kan du berätta om anläggningen? Plats? Utformning? Något som inte kommit fram tidigare?

Jag kan tyvärr inte säga så mycket om platsen för anläggningen då det ännu inte är officiellt. Det vi jobbar med just nu är utformningen och detaljplanen. Det arbetet tar lite tid men är en viktig del för att det ska bli en bra anläggning för AIK över många år.

Det sägs vara klart att akademi och A-lag skall husera där. Vad är tanken där? 

Som jag sa, är utformningen ännu inte klar vilket gör att det ännu inte är beslutat vilka delar av organisationen som kommer att finnas där. Det blir ett beslut för AIKs ledning att fatta längre fram i processen.

Du var med Johan Segui i Argentina och hälsade på Boca Juniors. Vad kan du berätta om den resan?

Det var en bra resa som resulterade i att klubbarna skrev ett samarbetsavtal med varandra. Min insats på resan var att jag bidrog med de kontakter jag har i Argentina sedan tidigare. Jag är dock inte involverad i samarbetet mer än så och det var en resa utöver det uppdrag jag har för AIK idag som konsult.

Till sist, vad tycker du om säsongen så här långt? 

När vi nu gör denna intervju så är jag givetvis färgad av de två senaste matchernas poängskörd (1 poäng) vilket givetvis inte känns bra. Samtidigt är det en tredjedel kvar av ligan och vi ligger på andra plats och jagar, vi vet av erfarenhet att mycket händer i Allsvenskan på hösten.

——

Lite märkligt tycker undertecknad att alla vi(?) gått runt och trott att AIK haft en utvecklingschef som heter Jens T Andersson sedan 1:a april. Jag ställde frågan till Thomas Edselius som bekräftar att man nog inte har kommunicerat ut detta.

 

/Björn

 

 

 

3 Responses to “Vad händer Jens?